Kahta Kauniimmin

Kansi

Tilaukset https://holvi.com/shop/polyamoria

Kahta kauniimmin – opas eettiseen polyamoriaan julkaistiin tammikuussa 2019.

Polyamoria – Monisuhteisuusyhdistys ry:n kunnianhimoinen hanke polyamorian klassikkoteoksen More Than Two:n suomennuttamiseksi on toteutunut. Suomennoshankkeen toteutusta tuki ennakkomyynnillä kerätty joukkorahoitus ja hankkeen kokonaiskustannukset ovat olleet yli 33 000 euroa.

Hanke on yhdistyksen tähänastisista yksittäisistä vaikutustöistä merkittävin. Suomennos on ensimmäinen suomenkielinen monisuhteisuutta käsittelevä tietokirja. Sitä tullaan käyttämään välineenä polyamoriaa koskevan ymmärryksen ja tietoisuuden kasvattamisessa.

Teoksesta:

Franklin Veauxin ja Evelyn Rickertin “More Than Two: A practical guide to ethical polyamory” (Thorntree Press, 2014) on yksi suomalaisessa ja kansainvälisessä poly-yhteisössä parhaiten tunnettuja ja siteeratuimpia polyamoriaa käsitteleviä kirjoja. Veaux ja Rickert kirjoittavat monia kiinnostavasta, mutta poly-yhteisön ulkopuolella vielä verrattain huonosti tunnetusta aiheesta poikkeuksellisen selkeästi, humoristisesti ja käytännönläheisesti.

Polyamorisiin suhteisiin liittyvien erityiskysymysten ohella he käsittelevät kattavasti ihmissuhteiden etiikkaa ja viestintää myös yleisemmin. Teosta voikin suositella paitsi polyamorisissa suhteissa eläville ja niistä kiinnostuneille, myös kenelle tahansa, joka haluaa kehittää kykyään vuorovaikuttaa eettisesti ihmissuhteissa.

Polyamoriaan liittyy runsaasti omaa terminologiaa ja käsitteitä, jotka ovat syntyneet kuvaamaan polysuhteiden erityisiä piirteitä, muotoja ja haasteita. Ilman sanoja, joilla noita asioita kuvata, polyamorisuuden ilmiöitä voi olla vaikeaa tiedostaa saati keskustella niistä avoimesti ja ennakkoluulottomasti.

Veaux ja Rickert esittelevät teoksessaan koko joukon aihepiirin englanninkielistä käsitteistöä. Suomennoshankkeessa kartoitetaan ja kootaan sekä luodaan suomenkielistä monisuhteisuuden sanastoa, jotta aiheesta ja sen erityispiirteistä olisi mahdollista keskustella myös suomeksi.

 

Kirjasta sanottua

We’re so excited to be working with Basam Books and the Finnish Polyamory Association on a Finnish translation of More Than Two, and we can’t wait for it to be available in Finland! 
-Eve and Franklin 

Kahta kauniimmin on terveiden ja eettisesti rakennettujen ihmissuhteiden ylistyslaulu! Kirja antaa konkreettisia välineitä pohtia omien suhteidensa dynamiikkoja ja kannustaa, jopa haastaa lukijaa etsimään oman onnensa vallitsevien normien ja ympäristön odotusten heinäsuovasta. Sekä monogaamisten että polyamoristen kannattaa käydä läpi se älyllinen ja emotionaalinen matka, jonka kirja tarjoaa!
– Juuso Kekkonen, kirjoittaja, koomikko ja polyaktivisti

Kahta kaunihimmin on taitavasti ja queer-sensitiivisesti kirjoitettu lukupaketti, joka herättelee lukijaa pohtimaan omia ihmissuhteitaan ja seksuaalisuuttaan laajasti. Siksi se sopiikin mainiosti kenelle tahansa ihmissuhdetaidoista tai läheissuhteiden moninaisuudesta kiinnostuneelle. Varaudu itsetutkiskeluun sekä syviin keskusteluihin läheistesi kanssa, mutta myös ennen kaikkea hymyilyttäviin lukuhetkiin.
– Leeni Herrala, queer-feministi ja aktivisti

Kun ensimmäisen kerran sain Kahta kauniimman käsiini, epäilin että kyseessä on taas yksi elämäntapaohjekirja, jossa julistetaan hurmoshenkisesti juuri tämän elämäntavan olevan se ainoa oikea. Hyvin pian huomasin olevani väärässä. Kirjoittajat kunnioittavat kriittistäkin lukijaa ja sanovat suoraan, ettei polyamoria ole helppoa tai sovi kaikille. Kirjan esimerkit kuvaavat, kuinka polyamorisissa ihmissuhteissa painitaan paljolti samojen haasteiden kanssa kuin perinteisemmissäkin intiimeissä ihmissuhteissa: mustasukkaisuuden, ajankäyttöongelmien, valtasuhteiden, seksuaaliterveyden ja niin edelleen. Itseäni miellytti eritoten se ehdottomuus, jolla kirjoittajat korostavat ihmissuhteissa ihmisten olevan aina tärkeämpiä kuin suhteet. Lämpimästi suosittelen kirjaa kaikille ihmissuhteista kiinnostuneille ja niiden parissa työskenteleville.
– Tiina Pynnönen, psykologi, psykoterapeutti

Polyamoria – monisuhteisuusyhdistyksen keskeinen arvo on erilaisten ihmissuhteiden arvostaminen. Oikeanlainen ihmissuhde on se, mikä toimii kenellekin. Kahta Kauniimmin on uskomaton työkalu ja todellinen ajatusten herättäjä. Veaux ja Rickert kirjoittavat konkreettisesti siitä, mikä on eettistä ja miten niin monesti ihmissuhteita kampittavat tiedostamattomat odotukset ja sopimukset voi tehdä näkyviksi. Lukuisien esimerkkien avulla he kertovat siitä, miten myötäilo, avoin ja rehellinen kommunikaatio ja yhteistyö auttavat meitä kaikkia, suhdemuodosta riippumatta, kohti parempia ihmissuhteita.
– Markus Oja, suomennoshankkeen vetäjä

Yksityiskohtia:

 • Teokseen on lisätty Suomea koskevaa tilastotietoa seksitaudeista. Suomennoksessa on pyritty säilyttämään alkuperäisen teoksen huumori ja helppolukuisuus.
 • Suomennettu teos käyttää alkuperäisteoksen kuvitusta ja on visuaalisesti saman näköinen.
 • Kirja postitetaan tukevassa pahvikuoressa, jotta se säilyy erinomaisessa kunnossa perille asti.

Tilaukset

Voit tilata Kahta Kauniimmin – opas eettiseen polyamoriaan -kirjaa verkkokaupastamme osoitteessa https://holvi.com/shop/polyamoria

Yhdistyksen jäsenet voivat tilata kirjaa alennettuun hintaan pyytämällä alennuskoodia sähköpostitse yhdistys@polyamoria.fi

Suomennoshankkeen tukijat

Yli viisikymmentä yksityishenkilöä ja yhteistyötahoa tuki Kahta kauniimman tuottamista osallistumalla suomennostyön rahoitukseen. Alla on lista niistä suomennoshankkeen merkittävimmistä tukijoista, jotka ovat antaneet luvan nimensä tai nimimerkkinsä julkaisemiseen.

 • Markus Oja
 • Sateenkaariperheet ry
 • Sexpo-säätiö
 • Pasi Pentikäinen
 • Niko Korkeasalo
 • Tiina Pynnönen
 • Iivari Koutonen
 • Miau ja Sammakko
 • Aarni Rantamäki
 • Jekku
 • BuZu
 • Ella Rotgers
 • Fanni Kevätniemi
 • Ossi Saresoja

Tiedustelut: Suomennoshankkeen vetäjä Markus Oja, 044 286 3086, markus.oja(AT)polyamoria.fi

Kirja julkaistiin 21.12.2018 Stadin joulumarkkinoilla
Julkaisutapahtuman FB-eventti: https://www.facebook.com/events/576011952850622/

More Than Two Thorntree Pressin verkkosivuilla: http://thorntreepress.com/more-than-two/


Tilaustiedot ennen 16.6.2019

Verkkokauppamme avattiin 16.6.2019. Tätä ennen sähköpostitse tilauksensa tehdeiden ohjeet löydät alta.

Voit tilata Kahta Kauniimmin – opas eettiseen polyamoriaan-kirjan kesähintaan 30 €/kpl + posti 8 €.

Yhdistyksen jäsenille 25 €/kpl + posti 8 €.
Huom: Postikulut ovat samat aina 1-2 kpl tilauksille. Esim. 3 ja 4 kirjan postikulu on 16 €.

Jos haluat tukea hanketta, voit ostaa kirjan myös vapaavalintaisella suuremmalla summalla.
Teoksen yllä mainitun tilaushinnan ylittävä vapaavalintainen tukisumma käytetään kokonaisuudessaan kirjan suomennostyön lainan maksuun.  Hankkeen tukijoiden nimet/nimimerkit julkaistaan heidän luvallaan tälläsivulla. Tukisummien määriä ei julkisteta.

Esim. Kirjatilaus 50 eurolla+posti 8 €, jolloin ylittävä 20 € käytetään suomennostyöhön.

Tilaukset ja toimitusehdot
Tilaukset sähköpostitse osoitteeseen: yhdistys@polyamoria.fi
Kerro viestissä:
Nimesi tai sen tahon nimi, jonka puolesta teet tilauksen
Toimitusosoite
Matkapuhelinnumerosi
Montako kirjaa tilaat
– Tilaatko kirjasi tilaushinnalla vai tuetko suomennostyötä. Jos tuet suomennostyötä, kerro lisäksi kuinka suurella summalla ja saako nimesi/nimimerkkisi julkistaa tukijoiden joukossa.
Oletko yhdistyksen jäsen (kuluvan vuoden jäsenmaksu tulee olla maksettuna)
– Muut huomiot, esim. tarve säilytysajan pidennykselle postissa

Tilauksesta lähetetään lasku tilauksen tekemisessä käytettyyn sähköpostiosoitteeseen ja se tulee maksaa eräpäivään mennessä.

Matkapuhelinnumero on tarpeen saapumisilmoituksen lähettämiseksi tekstiviestillä. Tämän puuttuessa lähetetään saapumisilmoitus kirjeenä ja lisäämme toimituskuluihin kirjeen postimaksun 1,50€. Tekstiviesti-ilmoitus on maksuton. Posti ei valitettavasti tarjoa pelkkää sähköposti-ilmoitusta vaihtoehtona.

Peruutus ja palautus
Etämyynnissä kuluttajalla on 14 päivän peruuttamisoikeus, jonka laskenta alkaa kirjan vastaanottamispäivästä. Peruuttaminen tulee tehdä ilmoittamalla peruuttamisesta meille sähköpostilla samaan sähköpostiosoitteeseen ja kertomalla tilinumero johon maksut voi palauttaa. Kirja tulee palauttaa 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Tilaaja vastaa peruutetun tai noutamatta jätetyn tilauksen palautuskuluista toteutuneiden kustannusten mukaisesti, jos tilaus on ehditty lähettää. Posti säilyttää kotimaan pakettilähetyksiä noudettavana viikon, jonka jälkeen lähetys palautetaan lähettäjälle noutamattomana lähetyksenä. Jos haluat lähetykselle lisäpalveluita kuten lisää säilytysaikaa, ilmoita tästä meille tilauksen yhteydessä; lisäpalveluiden hinta lisätään toimituskuluihin. Lisätietoa Postin palveluista löydät Postin verkkosivuilta osoitteesta https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/

Tilaamalla hyväksyt nämä ehdot.