More Than Two

Kahta kauniimmin – opas eettiseen polyamoriaan. Nyt ennakkomyynnissä!

More Than Two-kansi

Polyamoria – Monisuhteisuusyhdistys ry:n kunnianhimoinen hanke polyamorian klassikkoteoksen More Than Two:n suomennuttamiseksi on loppumetreillä. Suomennettu teos julkaistaan nimellä ”Kahta kauniimmin – opas eettiseen polyamoriaan.” Suomennoshankkeen toteutusta tukee ennakkomyynnillä kerättävä joukkorahoitus, ja hankkeen kokonaiskustannukset ovat olleet lähes 30 000 euroa.

Hanke on yhdistyksen tähänastisista yksittäisistä vaikutustöistä merkittävin. Suomennoksesta tulee tiettävästi ensimmäinen suomenkielinen monisuhteisuutta käsittelevä tietokirja. Sitä tullaan käyttämään välineenä polyamoriaa koskevan ymmärryksen ja tietoisuuden kasvattamisessa.

  Teoksesta:

Franklin Veauxin ja Evelyn Rickertin “More Than Two: A practical guide to ethical polyamory” (Thorntree Press, 2014) on yksi suomalaisessa ja kansainvälisessä poly-yhteisössä parhaiten tunnettuja ja siteeratuimpia polyamoriaa käsitteleviä kirjoja. Veaux ja Rickert kirjoittavat monia kiinnostavasta, mutta poly-yhteisön ulkopuolella vielä verrattain huonosti tunnetusta aiheesta poikkeuksellisen selkeästi, humoristisesti ja käytännönläheisesti.

Polyamorisiin suhteisiin liittyvien erityiskysymysten ohella he käsittelevät kattavasti ihmissuhteiden etiikkaa ja viestintää myös yleisemmin. Teosta voikin suositella paitsi polyamorisissa suhteissa eläville ja niistä kiinnostuneille, myös kenelle tahansa, joka haluaa kehittää kykyään vuorovaikuttaa eettisesti ihmissuhteissa.
Polyamoriaan liittyy runsaasti erityistä terminologiaa ja käsitteitä, jotka ovat syntyneet kuvaamaan polysuhteiden moninaisia muotoja ja erityisiä piirteitä ja haasteitapoly-suhteiden erityisiä piirteitä, muotoja ja haasteita. Ilman sanoja, joilla noita asioita kuvata, polyamorisuuden ilmiöitä voi olla vaikeaa tiedostaa saati keskustella niistä avoimesti ja ennakkoluulottomasti.

Veaux ja Rickert esittelevät teoksessaan koko joukon aihepiirin englanninkielistä käsitteistöä. Suomennoshankkeessa kartoitetaan ja kootaan sekä luodaan suomenkielistä monisuhteisuuden sanastoa, jotta aiheesta ja sen erityispiirteistä olisi mahdollista keskustella myös suomeksi.

Voit nyt tehdä ennakkotilauksen More Than Two:n suomennoksesta ”Kahta kauniimmin – opas eettiseen polyamoriaan”, joka ilmestyy alkuvuodesta 2019. Ennakkotilatut kirjat toimitetaan jouluksi 2018.
Tilauksen hinta on 35 €/kpl (sis. kirja á 25 € + postitus 10 €).
Yhdistyksen jäsenille postitettuna 30 €/kpl.

Huom: Teoksen lopullinen jälleenmyyntihinta ei ole vielä varmistunut. Ennakkotilaajat saavat kirjansa joka tapauksessa edellä mainittuun hintaan. Mikäli tilaat useampia teoksia, postituskulut saattavat olla korkeammat.

Jos haluat tukea hanketta osallistumalla suomennostyön joukkorahoitukseen, voit ostaa kirjan ennakkoon myös vapaavalintaisella suuremmalla summalla.

Teoksen yllä mainitun tilaushinnan ylittävä vapaavalintainen tukisumma käytetään kokonaisuudessaan kirjan suomennostyön rahoittamiseen. Hankkeen tukijoiden nimet/nimimerkit julkaistaan heidän luvallaan kirjan internetsivuilla ja eniten lahjoittaneiden nimet painettuna kirjassa. Tukisummien määriä ei julkisteta.

Esim. Kirjatilaus 55 eurolla, jolloin ylittävä 20 € käytetään suomennostyöhön.

  Tilaukset:

Tee ennakkotilaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: yhdistys@polyamoria.fi

Kerro viestissä:
– Nimesi tai sen tahon nimi, jonka puolesta teet tilauksen
– Tilauksen toimitusosoite
– Matkapuhelinnumerosi (postin sähköistä saapumisilmoitusta varten)
– Montako kirjaa tilaat
– Tilaatko kirjasi tilaushinnalla vai tuetko suomennostyötä.
Jos tuet suomennostyötä, kerro lisäksi kuinka suurella summalla ja saako nimesi/nimimerkkisi julkistaa tukijoiden joukossa. Päivitys 29.10. Kirja on mennyt taittoon, joten nimen voi saada enää verkkosivuilla julkaistavaan listaan, jos sen haluaa julkiseksi.
– Oletko yhdistyksen jäsen (kuluvan vuoden jäsenmaksu tulee olla maksettuna)

Ennakkoon tilatut kirjat toimitetaan jouluksi 2018.

  Hankkeen taustaa

”Luin More Than Two:n 2015 ja se suoranaisesti räjäytti mieleni. Käytännönläheistä, suoraa ja eettistä asiaa polyamoriasta ja monisuhteisuudesta. Harmittelin, kun huonommin englantia ymmärtävät kumppanini eivät voineet lukea kirjaa suoraan vaan minun piti kääntää sitä heille. Syksyllä 2015 lähestyin Polyamoria – monisuhteisuusyhdistystä asiasta ja keväällä 2016 homma lähti rullamaan. Syksyllä 2016 meillä oli jo kääntäjä ja kiinnostunut kustantaja. Nyt kaikki sopimukset Veauxin ja Rickertin omistaman alkuperäisen kustantajan Thorn Tree Pressin, suomalaisen kustantajan Basam Booksin ja kääntäjän Eeva Talvikallion kanssa on tehty. Käännöstyö alkaa syksyllä 2017 ja valmistuu keväällä 2018. Kirja julkaistaan alkusyksystä 2018. Tämä tulee olemaan ensimmäinen suomenkielinen polyamoriaa käsittelevä teos.” – Suomennoshankkeen vetäjä Markus Oja

”We’re so excited to be working with Basam Books and the Finnish Polyamory Association on a Finnish translation of More Than Two, and we can’t wait for it to be available in Finland! Hope to see you in September! —Eve and Franklin”

Veaux ja Rickert vierailevat Polyamoria – Monisuhteisuusyhdistys ry:n kutsumina pääkaupunkiseudulla 9.–10.9.2017. Vierailun yhteydessä järjestetään kaikille avoin, monisuhteisuutta käsittelevä seminaari Helsingissä sekä suljettu tapahtuma syksyn polyleirin osallistujille. Tarkempaa tietoa vierailusta ja tapahtumista seuraa tuonnempana.

  Yksityiskohtia:

 • Teokseen on lisätty Suomea koskevaa tilastotietoa seksitaudeista. Suomennoksessa on pyritty säilyttämään alkuperäisen teoksen huumori ja helppolukuisuus.
 • Suomennettu teos käyttää alkuperäisteoksen kuvitusta eli tulee olemaan lähes saman näköinen.
 • Kirja postitetaan tukevassa pahvikuoressa, jotta se säilyy erinomaisessa kunnossa perille asti.
 • Alkuperäinen teos on 452 sivua kovaa asiaa. Suomennettu teos tulee olemaan noin 500 sivua.

Tiedustelut: Markus Oja, 044 286 3086, markus.oja(AT)polyamoria.fi

More Than Two Thorntree Pressin verkkosivuilla: http://thorntreepress.com/more-than-two/