More Than Two

More Than Two – Suomeksi. Nyt ennakkomyynnissä!

More Than Two-kansi

Franklin Veauxin ja Evelyn Rickertin “More Than Two: A practical guide to ethical polyamory” (Thorntree Press, 2014), on yksi suomalaisessa ja kansainvälisessä poly-yhteisössä parhaiten tunnettuja ja siteeratuimpia polyamoriaa käsitteleviä kirjoja.

Veaux ja Rickert kirjoittavat monia kiinnostavasta, mutta poly-yhteisön ulkopuolella vielä verrattain huonosti tunnetusta aiheesta poikkeuksellisen selkeästi, humoristisesti ja käytännönläheisesti. Polyamorisiin suhteisiin liittyvien erityiskysymysten ohella he käsittelevät kattavasti ihmissuhteiden etiikkaa ja viestintää myös yleisemmin. Polyamoriaan liittyy runsaasti erityistä terminologiaa ja käsitteitä, jotka ovat syntyneet kuvaamaan poly-suhteiden erityisiä piirteitä, muotoja ja haasteita. Ilman sanoja, joilla noita asioita kuvata, polyamorian erityiskysymyksiä voi olla vaikeaa tiedostaa saati keskustella niistä avoimesti ja ennakkoluulottomasti. Teoksessa esitellään ja määritellään koko joukko aihepiirin englanninkielistä käsitteistöä. Suomennoshankkeessa kartoitetaan ja kootaan sekä luodaan suomenkielistä monisuhteisuuden sanastoa, jotta aiheesta ja sen erityispiirteistä olisi mahdollista keskustella myös suomeksi.

Voit tehdä ennakkotilauksen More Than Two:n suomennoksesta, joka ilmestyy syksyllä 2018.
Hinta 25 € + postitus 10 € = 35 €
Yhdistyksen jäsenille postitettuna 30 €/kpl

Tai voit tukea suomennostyötä ja ostaa kirjan ennakkoon vapaavalintaisella suuremmalla summalla. Yllämainitun hinnan ylittävä osa käytetään lyhentämättömänä kirjan kääntäjän palkkioon. Halutessasi voit tällöin myös antaa suostumuksesi nimesi/nimimerkkisi julkaisemiseen kirjan internetsivuilla ja suurimpien rahoittajien nimet/nimimerkit julkaistaan kirjassa. Euromääriä ei julkaista missään.

Esim. Kirja 25 € + postitus 10 € + käännötyö 20 € = 55 €

Tilaukset sähköpostilla: polykirja@gmail.com

Viestiin: Tilaajan nimi, toimitusosoite, montako kappaletta tilaat, tilaatko perushinnalla vai vapaavalintaisella hinnalla ja maininta, jos olet yhdistyksen jäsen (kuluvan vuoden jäsenmaksu tulee olla maksettuna).

  Miten tämä on mahdollista?

Projektin vetäjä Markus Oja: ”Luin More Than Two:n 2015 ja se suoranaisesti räjäytti mieleni. Käytännönläheistä, suoraa ja eettistä asiaa polyamoriasta ja monisuhteisuudesta. Harmittelin, kun huonommin englantia ymmärtävät kumppanini eivät voineet lukea kirjaa suoraan vaan minun piti kääntää sitä heille. Syksyllä 2015 lähestyin Polyamoria – monisuhteisuusyhdistystä asiasta ja keväällä 2016 homma lähti rullamaan. Syksyllä 2016 meillä oli jo kääntäjä ja kiinnostunut kustantaja. Nyt kaikki sopimukset Veauxin ja Rickertin omistaman alkuperäisen kustantajan Thorn Tree Pressin, suomalaisen kustantajan Basam Booksin ja kääntäjän Eeva Talvikallion kanssa on tehty. Käännöstyö alkaa syksyllä 2017 ja valmistuu keväällä 2018. Kirja julkaistaan alkusyksystä 2018.”

Kirja tulee olemaan ensimmäinen suomenkielinen käännösteos polyamoriasta ja tietääksemme myös ensimmäinen suomenkielinen teos.

Siis oikeasti. Se kirja josta kaikki puhuvat tulee suomeksi! Osta mummollesikin. Tykkää ihan varmasti. Ja mikä voisi olla parempi tapa kertoa, että on poly. Poly-tähtikuviossasi kaikki haluavat tämän omaan kirjahyllyynsä!

Ennakkotilatut kappaleet postitetaan heti kirjan ilmestyttyä ja pyrimme järjestämään asian siten, että ennakkotilaajat myös saavat kirjansa ennen kuin kirja menee yleiseen myyntiin.

  Mitä kirjan kirjoittajat sanovat tästä?

” We’re so excited to be working with Basam Books and the Finnish Polyamory Association on a Finnish translation of More Than Two, and we can’t wait for it to be available in Finland! Hope to see you in September! —Eve and Franklin”

Veaux ja Rickert ovat todellakin tulossa vieraiksemme 9.-10.9.2017, jolloin järjestetään kaikille avoin tapahtuma ja suljettu tapahtuma syksyn polyleirin osallistujille pääkaupunkiseudulla.

  Tietoja kirjasta:
 • Kirjan suomenkielistä nimeä ei ole vielä vahvistettu.
 • Kirjan hinta on arvio. Ennakkotilaajat saavat kirjan ennakkotilaushintaan vaikka lopullinen teos olisi kalliimpi.
 • Alkuperäinen teos on 452 sivua kovaa asiaa. Suomennettu teos tulee olemaan noin 500 sivua.
 • Suomennostyö maksaa yhdistykselle tällä tietoa yli 20 000 € ja tulee olemaan yhdistyksen merkittävin vaikutustyö tähän mennessä.
 • Teokseen lisätään Suomea koskevaa tilastotietoa. Suomennoksessa pyritään säilyttämään alkuperäisen teoksen huumori ja helppolukuisuus.
 • Suomennettu teos käyttää alkuperäisteoksen kuvitusta eli tulee olemaan lähes saman näköinen.
 • Kirja postitetaan tukevassa pahvikuoressa, jotta se säilyy erinomaisessa kunnossa perille asti.
 • Kirja pyritään julkaisemaan myös elektronisena ja äänikirjana tulevaisuudessa. Aikataulu riippuu paljolti siitä miten hyvin kirja lähtee myymään.
 • Kirjaa tullaan käyttämään työkaluna polyamorian tunnettuuden ja medianäkyvyyden lisäämisessä.
 • Jos haluat tilata enemmän kuin kolme kappaletta, pyydä tarjous toimituksesta.
 • Alkuperäisteoksen sivu: http://thorntreepress.com/more-than-two/