Tälle sivulle on koottu suosittelemiamme kirjoja ja linkkejä. Jos huomaat jonkin oleellisen puuttuvan, älä epäröi ehdottaa sitä hallitus@polyamoria.fi. Yhdistyksen oppaita suomeksi ja ruotsiksi ja polyamoriasta ja monisuhteisuudesta tehtyjä opinnäytetöitä ja tutkimuksia löydät julkaisut ja tutkimukset sivultamme.

Kirjat

Kahta Kauniimmin: Opas eettiseen polyamoriaan, Franklin Veaux & Eve Rickert – Konkreettinen ja eettisyyttä korostava opas, joka tutustuttaa sanastoon ja antaa hyvän lähtökohdan keskustelulle ihmissuhteissa ja sen hahmottamiselle miten omaa monisuhteisuuttaan haluaa toteuttaa. Ensimmäinen suomenkielinen tietokirja polyamoriasta ja eettisyydestä monisuhteisuudessa. Lue lisää. Osta.

Ethical Slut Third Edition: A Practical Guide to Polyamory, Open Relationships, and Other Freedoms in Sex and Love, Dossie Easton & Janet W. Hardy – Kahta Kauniimman lisäksi se toinen viitatuin teos eettisestä monisuhteisuudesta. Eastonin ja Hardyn lähestymistapa on seksipositiivisempi ja sisältää parempia työkaluja esimerkiksi mustasukkaisuuden kohtaamiseen kuin Kahta Kauniimmin.

The Polyamorist Next Door: Inside Multiple-Partner Relationships and Families, Elizabeth Sheff – Englanninkielinen kuvaus Sheffin 15 vuoden polyamoristen perheiden seurantatutkimuksesta. Hyvää luettavaa, jos haluat lukea vertaisarvioituun tutkimukseen perustuvan kuvauksen siitä miten monisuhteisuus vaikuttaa lapsiin ja Sheffin henkilökohtaisen tutustumisen aiheeseen. Spoiler: Monisuhteisuus ei vaikuta lapsiin sen enempää kuin monogaamisuuskaan.

Playing Fair – A Guide to Nonmonogamy for Men Into Women, Pepper Mint – Englanninkielinen ja nopeasti luettu opas, joka avaa konkreettisesti millaista käytöstä miesoletetuilta odotetaan tasa-arvoisessa ja feministisessä poly-yhteisössä.

Ask Me About Polyamory: The Best of Kimchi Cuddles, Tikva Wolf – Englanninkielinen kokoelma Kimchi Cuddles-sarjakuvan parhaista stripeistä.

Polysecure: Attachment, Trauma and Consensual Nonmonogamy, Jessica Fern – Konkreettinen englanninkielinen kirja, joka kertoo miten kiintymyssuhdeteoriaa voidaan soveltaa eettiseen monisuhteisuuteen ja miten rakentaa turvallisuutta ihmissuhteissa.

Linkit

https://kimchicuddles.com/ Englanninkielinen polyamoriasta, ihmissuhteista ja HLBTQ asioista kertova sarjakuva.

https://www.morethantwo.com/ Franklin Veauxin englanninkielinen sivusto, josta Kahta Kauniimman alkuperäisteos on saanut nimensä. Todennäköisesi eniten polyamoriaan ja eettisyyteen vaikuttanut sivusto 2010-luvulla.

https://www.polyfor.us/articles/to-unicorns-from-an-ex-unicorn Jesse Daggerin englanninkielinen artikkeli pariskunnille, jotka etsivät kolmatta osapuolta suhteeseensa ja erinomaista luettavaa siitä mistä tunnistaa yksisarvisen metsästäjät eettisistä triadi-unelman etsijöistä. Todennäköisesti se lainatuin artikkeli aiheesta.

https://captainawkward.com/ Jennifer Peepasin erinomainen, konkreettinen ja ajatuksia herättävä englanninkielinen Q&A blogi ihmissuhteista.

http://polyweekly.com/ Vuosia jatkunut ja yksi viitatuimmista englanninkielisistä podcasteista polyamoriasta.

https://polyinthemedia.blogspot.com/ Sivusto joka kokoaa englanninkielisiä uutisia polyamoriasta ja monisuhteisuudesta.