Polyleirit ovat polyamorisille ja muille monisuhteisille suunnattuja yleensä viikonlopun mittaisia leirejä, joilla kokoonnutaan leirikeskukseen viettämään aikaa yhdessä ja tutustumaan toisiin samanhenkisiin ihmisiin vapaa-ajan, keskustelutilaisuuksien, erilaisten työpajojen, saunomisen, iltasatujen ja muun yhdessä tekemisen merkeissä. Kaikkeen ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista, ja jokainen voi osallistua niihin, jotka häntä kiinnostavat.

Leireillä on mm. kuvitettu t-paitoja, askarreltu yhdessä polylippu, harjoiteltu suostumuksen pyytämistä, sen antamista, kieltämistä ja torjutuksi tulemista, katsottu stand-up-komediaesitystä, keskusteltu erilaisista ihmissuhdemalleista, keskusteltu kirjailijoiden kanssa ja paistettu lettuja. Joka leirille mahtuu myös osallistujien järjestämää ohjelmaa. Mikäli ohjelman järjestäminen kiinnosta sinua, ole yhteydessä leirivastaavaan.

Seuraava leiri järjestetään 5./6.-8.9.2023, Heinolassa

Tänä vuonna leirin teemana on Turvallisuus monisuhteissa. Leirin ohjelmasta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Leirin ilmoittautumisen aukeamisesta tiedotetaan erikseen.

Leiri järjestetään yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa.

Tervetuloa 🙂

Menneet leirit

1.-3.9.2023

Järjestimme leirin uudessa leiripaikassa, Kukonnotkon leirikeskuksessa Heinolassa. Tällä leirillä ruokailut hoiti pitopalvelu ja leirikeskus mahdollisti esteettömämmän osallistumisen. Leiri kokosi lopulta yhteen noin 60 henkilöä, kiinnostuneita oli enemmänkin. Leirin ohjelmassa oli koomikko Juuso Kekkosen esitys, seksuaalikasvattaja Lady Clitterin deittityöpaja monisuhteisille ja burleski-esitys, kirjailija-muusikko Anni M. Love kertoi Triadi-teoksensa synnystä ja esitti teoksen kappaleita. Lisäksi oli mm. keskusteluja ihmissuhteista, saunomista, leiritekstiilin painamista ja kässäkerhoa, mukavia ihmisiä, tunnetaitotyöpajoja, kinky-työpaja sekä paljon uusia tuttavuuksia ja lämpöisiä haleja. Leiri keräsi hyvin palautetta sekä suullisesti että kirjallisesti.

18.-20.11.2022

Vuonna 2022 koronarajoitukset viimein avautuivat ja pääsimme vihdoin järjestämään leirin useamman vuoden tauon jälkeen. Leiri järjestettiin tutussa Lärkansin leirikeskuksessa Nuuksiossa nopealla aikataululla ja poikkeuksellisesti marraskuussa. Leirin lämpimästä tunnelmasta nautti päälle parikymmentä monisuhteista kolmena päivänä. Leirillä oli Markuksen, Amorinin ja Elossa Tuntevaisen suositut ohjelmanumerot ja hyvin sujunut yhteisruokailu.

Vuosina 2020 ja 2021 emme järjestäneet leirejä koronapandemian takia.

5.-8.9.2019

Järjestimme leirin jälleen Lärkansin leirikeskuksessa Nuuksiossa, tällä kertaa päivän aikaisempaa pidempänä, torstaista sunnuntaihin. Leiri oli menestys. Pienen leirikeskuksen majoitusmäärän lisäämistä kokeiltiin puolijoukkueteltoilla ja omassa teltassa majoittumisen näkyvällä mainostamisella, ja osallistujamäärä nousikin 70 henkeen. Lisäksi kokeiltiin leirin yhteisen lounasruokailun järjestämistä.

14. – 16.9.2018

Järjestimme leirin edellisvuoden tapaan Espoon Nuuksiossa, leirikeskus Lärkansissa. Leirin kohokohtana oli yhdistyksen kunniajäsenen ja muutenkin jo monien tunteman Juuso Kekkosen Standup-esiintyminen. Leirillä oli tuttuun tapaan monenlaista ohjelmaa erilaisista työpajoista yhteiseen ruoanlaittoon ja saunomiseen. Osallistujia oli melkein tuplasti edellisvuoteen verrattuna ja  paikat loppuivat auttamattomasti kesken.

8.-10.9.2017

Järjestimme kaikenlaisille poly-ihmisille leirin Espoossa Nuuksiossa, leirikeskus Lärkansissa. Saimme kunniavieraiksemme More Than Two -kirjan kirjoittajat Franklin Veaux ja Eve Rickert. Leirillä oli tuttuun tapaan monenlaista ohjelmaa erilaisista työpajoista yhteiseen ruoanlaittoon ja saunomiseen.

15.-17.7.2016

Polyamoria – monisuhteisuusyhdistys Ry järjesti myös lapsille tarkoitetun polyleirin Kranstolpan leirikeskuksessa Pirkkalassa. Ohjelma muotoutui vapaan yhdessä olon ja jutustelun ympärille. Saunottiin, uitiin lämpimässä vedessä, puhuttiin ja laitettiin ruokaa.

15.-17.8.2014

Polyamoria – monisuhteisuusyhdistys Ry järjesti myös lapsille tarkoitetun polyleirin  leiri- ja kurssikeskus Aurinkolahdessa. Leiri sisälsi paljon vapaata oleilua, jolloin tutustuimme toimiimme ja keskustelimme kaikista mielessä olevista aiheista. Lisäksi viikonlopun aikana oli myös alustettua keskustelua, henkilösuhteiden valokuvausta – saimme upeita otoksia – ja rentouduimme psykologin vetämässä tietoisessa läsnäolossa. Lapset näkivät samanlaisissa perheissä eläviä ihmisiä. Sauna lämpeni molempina iltoina ja iltaisin istuimme myös iltanuotiolla.

Vuodelle 2013 suunniteltu leiri on siirrettiin vuodelle 2014 merkittävästi nousseiden kustannusten vuoksi.

27.-29.4.2012 Polyleiri

Polyamoria – monisuhteisuusyhdistys Ry järjesti toisen polyleirin Kurssi- ja leirikeskus Aurinkolahdessa, joka sijaitsee 15 km Turun keskustasta.

29-31.7.2011 Polyleiri

Polyamoria – monisuhteisuusyhdistys Ry järjesti ensimmäisen polyleirin 29.-31.7. Leiri pidettiin Kurssi- ja leirikeskus Aurinkolahdessa, joka sijaitsee 15 km Turun keskustasta. Leirillä oli ohjelmassa ohjatun toiminnan lisäksi paljon rentoa yhdessäoloa.