Verkkokauppaan tästä linkistä

Kahta kauniimmin – Opas eettiseen polyamoriaan julkaistiin tammikuussa 2019. Teoksen suomentaminen oli yhdistykselle erittäin suuri panostus. Suomennoshankkeen toteutusta tuki ennakkomyynnillä kerätty joukkorahoitus ja hankkeen kokonaiskustannukset olivat yli 33 000 euroa.

Hanke on yhdistyksen tähänastisista yksittäisistä vaikutustöistä merkittävin. Kahta Kauniimmin on ensimmäinen suomenkielinen monisuhteisuutta käsittelevä tietokirja. Se on saanut kehuja sekä suomennostyön laadun että sisältönsä puolesta. Yhdistyksen jäsenet voivat ostaa kirjaa alennettuun hintaan verkkokaupastamme. Mikäli koodi on kateissa voit kysyä sen jäsenvastaavaltamme.

Kirja on julkaisunsa ja suosionsa jälkeen saanut osakseen merkittävän määrän tarkastelua ja poly-yhteisö onkin kartoittanut sen rajat kattavasti. Tästä syystä yhdistys käännätti myös alkuperäisteoksen kuudennen painoksen esipuheen suomeksi ja voit ladata sen tästä.

Teoksesta

Franklin Veauxin ja Evelyn Rickertin “More Than Two: A practical guide to ethical polyamory” (Thorntree Press, 2014) on yksi suomalaisessa ja kansainvälisessä poly-yhteisössä parhaiten tunnettuja ja siteeratuimpia polyamoriaa käsitteleviä kirjoja. Veaux ja Rickert kirjoittavat monia kiinnostavasta, mutta poly-yhteisön ulkopuolella vielä verrattain huonosti tunnetusta aiheesta poikkeuksellisen selkeästi, humoristisesti ja käytännönläheisesti.

Polyamorisiin suhteisiin liittyvien erityiskysymysten ohella he käsittelevät kattavasti ihmissuhteiden etiikkaa ja viestintää myös yleisemmin. Teosta voikin suositella paitsi polyamorisissa suhteissa eläville ja niistä kiinnostuneille, myös kenelle tahansa, joka haluaa kehittää kykyään vuorovaikuttaa eettisesti ihmissuhteissa.

Polyamoriaan liittyy runsaasti omaa terminologiaa ja käsitteitä, jotka ovat syntyneet kuvaamaan polysuhteiden erityisiä piirteitä, muotoja ja haasteita. Ilman sanoja, joilla noita asioita kuvata, polyamorisuuden ilmiöitä voi olla vaikeaa tiedostaa saati keskustella niistä avoimesti ja ennakkoluulottomasti.

Veaux ja Rickert esittelevät teoksessaan koko joukon aihepiirin käsitteistöä. Suomennoshankkeessa kartoitetaan ja kootaan sekä luodaan suomenkielistä monisuhteisuuden sanastoa, jotta aiheesta ja sen erityispiirteistä olisi mahdollista keskustella myös suomeksi.

Yksityiskohtia:
 • Teokseen on lisätty Suomea koskevaa tilastotietoa seksitaudeista. Suomennoksessa on pyritty säilyttämään alkuperäisen teoksen huumori ja helppolukuisuus.
 • Suomennettu teos käyttää alkuperäisteoksen kuvitusta ja on visuaalisesti saman näköinen.

More Than Two Thorntree Pressin verkkosivuilla: http://thorntreepress.com/more-than-two/

We’re so excited to be working with Basam Books and the Finnish Polyamory Association on a Finnish translation of More Than Two, and we can’t wait for it to be available in Finland!
-Eve and Franklin

Kahta kauniimmin on terveiden ja eettisesti rakennettujen ihmissuhteiden ylistyslaulu! Kirja antaa konkreettisia välineitä pohtia omien suhteidensa dynamiikkoja ja kannustaa, jopa haastaa lukijaa etsimään oman onnensa vallitsevien normien ja ympäristön odotusten heinäsuovasta. Sekä monogaamisten että polyamoristen kannattaa käydä läpi se älyllinen ja emotionaalinen matka, jonka kirja tarjoaa!
– Juuso Kekkonen, kirjoittaja, koomikko ja polyaktivisti

Kahta kaunihimmin on taitavasti ja queer-sensitiivisesti kirjoitettu lukupaketti, joka herättelee lukijaa pohtimaan omia ihmissuhteitaan ja seksuaalisuuttaan laajasti. Siksi se sopiikin mainiosti kenelle tahansa ihmissuhdetaidoista tai läheissuhteiden moninaisuudesta kiinnostuneelle. Varaudu itsetutkiskeluun sekä syviin keskusteluihin läheistesi kanssa, mutta myös ennen kaikkea hymyilyttäviin lukuhetkiin.
– Leeni Herrala, queer-feministi ja aktivisti

Kun ensimmäisen kerran sain Kahta kauniimman käsiini, epäilin että kyseessä on taas yksi elämäntapaohjekirja, jossa julistetaan hurmoshenkisesti juuri tämän elämäntavan olevan se ainoa oikea. Hyvin pian huomasin olevani väärässä. Kirjoittajat kunnioittavat kriittistäkin lukijaa ja sanovat suoraan, ettei polyamoria ole helppoa tai sovi kaikille. Kirjan esimerkit kuvaavat, kuinka polyamorisissa ihmissuhteissa painitaan paljolti samojen haasteiden kanssa kuin perinteisemmissäkin intiimeissä ihmissuhteissa: mustasukkaisuuden, ajankäyttöongelmien, valtasuhteiden, seksuaaliterveyden ja niin edelleen. Itseäni miellytti eritoten se ehdottomuus, jolla kirjoittajat korostavat ihmissuhteissa ihmisten olevan aina tärkeämpiä kuin suhteet. Lämpimästi suosittelen kirjaa kaikille ihmissuhteista kiinnostuneille ja niiden parissa työskenteleville.
– Tiina Pynnönen, psykologi, psykoterapeutti

Polyamoria – monisuhteisuusyhdistyksen keskeinen arvo on erilaisten ihmissuhteiden arvostaminen. Oikeanlainen ihmissuhde on se, mikä toimii kenellekin. Kahta Kauniimmin on uskomaton työkalu ja todellinen ajatusten herättäjä. Veaux ja Rickert kirjoittavat konkreettisesti siitä, mikä on eettistä ja miten niin monesti ihmissuhteita kampittavat tiedostamattomat odotukset ja sopimukset voi tehdä näkyviksi. Lukuisien esimerkkien avulla he kertovat siitä, miten myötäilo, avoin ja rehellinen kommunikaatio ja yhteistyö auttavat meitä kaikkia, suhdemuodosta riippumatta, kohti parempia ihmissuhteita.
– Markus Oja, suomennoshankkeen vetäjä

Suomennoshankkeen tukijat

Yli viisikymmentä yksityishenkilöä ja yhteistyötahoa tuki Kahta kauniimman tuottamista osallistumalla suomennostyön rahoitukseen. Alla on lista niistä suomennoshankkeen merkittävimmistä tukijoista, jotka ovat antaneet luvan nimensä tai nimimerkkinsä julkaisemiseen.

 • Markus Oja
 • Sateenkaariperheet ry
 • Sexpo-säätiö
 • Pasi Pentikäinen
 • Niko Korkeasalo
 • Tiina Pynnönen
 • Iivari Koutonen
 • Miau ja Sammakko
 • Aarni Rantamäki
 • Jekku
 • BuZu
 • Ella Rotgers
 • Fanni Kevätniemi
 • Ossi Saresoja