Hallituksen heinäkuun kokouksen yhteenveto

Poimintoja hallituksen kokouksesta 9.7.2024

  • Yhdistyksen viime vuonna aloittama logokilpailu on tullut päätökseen ja voittajaksi on valittu Valhe Kounelin ehdotus. Voittaja valitaan yhdistyksen uudeksi logoksi. Keskusteltiin julkistamiseen liittyvästä viestinnästä, aikataulusta ja tehtävänjaosta.
  • Yhdistykselle ollaan perustamassa Instagram-tili. Keskusteltiin perustamista edeltävistä viestintätiimin valmistelutoimista.
  • Yhdistys tahtoo tukea monisuhteisuuteen liittyvää paikallismiittitoimintaa mm. lisäämällä miittitapahtumia polyamoria.fi tapahtumakalenteriin. Harkinnassa on ainakin Helsingin, Turun, Tampereen ja Jyväskylän miittien, verkkomiittien, sekä Sateenkaariperheiden polyperhekahvila-tapaamisten lisääminen.
  • Olemme saaneet viimeaikoina joitain palautteita muutamasta yhdistyksen sivuilla olevan sanakirjan sanasta ja todenneet että sanaston huollolle on tarvetta. Suunnitelmissa on järjestää sanastoworkshop syksyn polyleirillä. Samalla keskusteltiin sanastoyhteistyöstä Setan kanssa, jolla on oma sanastonhuoltohanke aluillaan samaan aikaan.
  • Yhteisömme jäsenet ovat esittäneet toiveita polyamoriaa ja monisuhteisuutta edustavan tuotevalikoiman laajentamisesta. Toiveissa on ollut ainakin kangaskasseja ja -merkkejä, pinssejä ja postikortteja, sekä pienempiä polyamorialippuja. Uudenlaisten tuotteiden hankinnan kustannuksia on osin jo selvitetty, mutta selvittely vielä jatkuu.
  • Helsinki Pride -kulkue ja puistojuhla sujuivat pääasiassa oikein hyvin. Kulkueblokissamme oli torilta lähtiessä reilu kolmisenkymmentä osallistujaa ja lisää liittyi parista kohtaa matkan varrelta. Puistojuhlassa seuraamme piknik-vilteille liittyi ystäviä vielä lisää. Keskusteltiin hallituksen sisäisistä haasteista tämänkertaisen tapahtuman järjestämisessä ja suunnitelmista tulevien varalle.
  • Ropeconin yhteydessä pidetään polymiitti Rauhanasemalla lauantaina 20.7.2024. Esivalmistelut on jo tehty, keskusteltiin ja sovittiin tapahtumapäivän käytännön asioista ja työnjaosta.
  • Yhdistys on ollut tavalla tai toisella mukana useammassa opinnäytetyössä vuosien varrella ja meitä on taas lähestytty opinnäytetyöaiheen tiimoilta. Keskusteltiin aihe-ehdotuksista ja asiaan liittyvästä yhteydenpidosta.
  • Eräs hallituslaisen ystävä, joka tekee työkseen tietoturvatestausta, on esittänyt että voisi, jos sallimme, harrastusluonteisesti testauttaa yhdistyksen verkkosivuston tietoturvan maksutta. Päätettiin antaa tähän lupa; onhan se suorastaan meidänkin etu, jos sivuston mahdolliset haavoittuvuudet ovat meillä tiedossa. Asiasta on valmisteltu sopimus ja testaus on määrä suorittaa heinä-elokuun aikana.
  • Yhdistyksen sääntömääräisen syyskokouksen järjestelyt on taas aika laittaa alulle. Syyskokous tulee yhdistyksen sääntöjen mukaan järjestää aikaisintaan elokuussa ja viimeistään joulukuussa. Tällä kertaa syyskokousta kaavaillaan Tampereelle.
  • Helsinki Priden lisäksi ollaan oltu mukana tai järjestämässä muitakin tapahtumia. Olemme olleet edustettuna ainakin Manse pridella ja Vasa pridella. Polydate -pikadeittitapahtuma 10.6. keräsi myös hyvin väkeä.
  • Keskusteltiin polyleirin järjestelyistä ja vahvistettiin kokousten välillä Discord-keskustelussa päätetyt osallistumismaksut. Ilmoittautuminen on avattu 19.6., päätös leirin toteutumisesta tehdään elokuun alussa. Keskusteltiin leirille varattavista häirintäyhdyshenkilöistä ja heille tarjottavista koulutuksista, hallituslaisten vastuurooleista leirin aikana, vapaaehtoisten alennuksista osallistumismaksuihin sekä ilmoittautumistietojen säilyttämisen määräajoista.
  • Keskusteltiin verkkokaupan kirjavalikoiman laajentamisesta ja siihen liittyvistä yhteiystyösopimuksista ja hankinnoista. Asian valmistelu jatkuu.