Helsinki Pride – polyblokki kulkueessa ja puistojuhla

Polyamoria – monisuhteisuusyhdistys osallistuu tuttuun tapaan Helsinki Pride -kulkueeseen omana blokkina. Kulkueen jälkeen levitämme piknik-viltit puistojuhlassa sopivaksi katsomaamme paikkaan. Toivotamme kaikki polyamoriset ja muut eettiset monisuhteilijat tervetulleeksi joukkoon – jompaan kumpaan tai molempiin osuuksiin. 🙂

Kulkue ja puistojuhla on osa Pride-viikon ohjelmaa; viikon aikana on monenlaista muutakin sateenkaarevaa asiaa tiedossa – lisätietoa Pride-viikosta löydät Helsinki Pride yhteisön sivuilta https://pride.fi/pride-week/

Kulkueen kokoontuminen alkaa Senaatintorilla 10:30. Paikalla ei tarvitse olla vielä tuolloin, mutta hyvässä seurassa on mukava odotellakin ja Senaatintorilla voi nähdä kaikkea kivaa. 🙂

Ryhmämme tunnistaa sateenkaarevasta hainevälipusta, jossa lukee Polyamoria – monisuhteisuusyhdistys. Marssimme kolmannen blokin kolmannessa ryhmässä. Alkupaikkamme on siis kolmosrekan takana lähellä Aleksanterinkadun ja Snellmaninkadun risteystä. Meidän ja rekan välissä marssii kaksi muuta ryhmää.

Ryhmämme kooksi on ilmoitettu 50 henkeä, mikä on historiallisesti ollut riittävästi. Mikäli yllätymme positiivisesti ja joukkomme osoittautuu tätäkin suuremmaksi, voi osa joutua marssimaan kulkueen muussa osassa. Samaa asiaa koko kulkue silti ajaa ja toivomme silloinkin näkevämme teidät puistojuhlassa! 🙂

Kulkue lähtee liikkeelle klo 12:00 ja ryhmät eivät voi odottaa myöhästyneitä – marssimassa on kuitenkin muutakin kuin ennakkoon ilmoittautuneita ryhmiä ja kulkueeseen ehtii kyllä. Saapuminen Kaivopuistoon puistojuhlaan alkaa noin klo 13 – sielläkin meidät tunnistaa yllämainitusta hainevälipusta, kunhan ehdimme kulkueen mukana perille.

Kulkueen aikana ryhmien välillä tulee mielekkään liikenteenohjauksen helpottamiseksi pyrkiä pitämään 5-10m väliä. Poliisi pysäyttää kulkueen aika ajoin, jotta raitiovaunut ja bussit pääsevät kulkueesta läpi. Tällöin koko kulkueen tulee pysähtyä ja tässä on loistava tilaisuus vilkutella yleisölle ja levittää Priden ilosanomaa!

Muuta huomioitavaa:
– Tuomiokirkossa pidetään kaste- ja vihkitilaisuuksia klo 09-16 välisenä aikana. Kunnioitattehan juhlaseurueita, ettekä tuki pääsyä Tuomiokirkon oville senaatintorin tai Unioninkadun puolelta.
– Valmistautukaa sään mukaisesti; ottakaa aurinkorasvaa, evästä ja riittävästi juotavaa!
– Sekä lähtöpaikasta että määränpäästä löytyy vesipiste, bajamajat ja infopiste.
– Kulkuereitin pituus on 2,8 km.
– Värikäs pukeutuminen, ilmapallot, kyltit, soittimet, banderollit ja muu rekvisiitta on kulkueeseen erittäin tervetullutta! Tuotejako Senaatintorilla on kuitenkin kielletty.
– Helsinki Pride 2022 on värikäs, moninainen ja yhdenvertainen kulkue, jossa ei ole sijaa väkivallalle, syrjinnälle tai vihapuheelle.

Nähdään Prideilla! ^^

(Cover photo by Ian Taylor on Unsplash)

Date

lauantai 2.7.2022
Expired!

Time

12:00 - 20:00

More Info

Read More

Location

Helsinki Finland
Helsinki Finland
Read More