Polyleiri-info

Tämä info on  päivitetty 9.8.2024 vastaamaan uutta leiripaikkaa Porin suunnalla. Uuteen leiripaikkaan mahtuu maksimissaan 50 ihmistä, joten suosittelemme ilmoittautumaan saman tien paikan varmistamiseksi!

Vuoden kohokohta monisuhteisille, eli perinteinen Polyleiri, on tulossa syyskuun alussa! Tässä tietopaketti leiristä.

Mitä: Polyleiri 2024

Missä: Koivuniemen leirikeskus, Pori

Milloin: 5.-8.9.2024 (voit osallistua to-su tai pe-su)

Miten: Ilmoittautumalla 18.8.2024 mennessä https://www.flomembers.com/polyamoria/events/register/1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 

Liput:

Lippujen hinta:

  • Normaali hinta: 160 € / 4 pv tai 120 € / 3 pv
  • Jäsenhinta: 140 € / 4 pv tai 105 € / 3 pv
  • Lapset ja vapaaehtoiset: 80 € / 4 pv tai 60 € / 3 pv

Leirin hinta sisältää:

  • Ohjelman leirillä
  • Majoituksen leirikeskuksessa joko sisällä tai telttassa
  • Yhteisruokailut
  • Yhteiskuljetuksen Porista leiripaikalle ja leiripaikalta takaisin Poriin

Ohjelma:

Leirin teema: Turvallisuus monisuhteissa

Leirin ohjelmaa tarkennetaan ja aikataulutetaan vielä, mutta tässä tämänhetkinen tieto leirin ohjelmasta:

  • Luento/workshop: Non-violent communication / rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus
  • Luento: Terveet rajat monisuhteisuudessa
  • Luento: Polysecure – turvaa kiintymyssuhteisiin
  • Polykirjakustantajan Thornapple Press esittely
  • Yhdistyksen ja sen toiminnan esittely
  • Polysanaston päivitys
  • Ohjatut ihmissuhdekeskustelut
  • Kinkykeskustelu
  • Aarre (Arion Raudes) musiikkiesitys
  • Jooga, äänimaljarentoutus
  • Yhteismeditaatio
  • Lauta- ja ulkopelejä
  • Leiripaidan taiteilu
  • Valokuvan tulostus
  • Kirjeseinä
  • Saunomista, uimista
  • Disco
  • lltasadut
  • Iltahalailut

Ohjelma ja aikataulu tarkentuvat myöhemmin leirin lähetessä. Varaamme oikeuden muutoksiin tarvittaessa.

Leiripaikka:

Leiripaikalta löytyy neljä rakennusta. Yleistiloina toimii ruokala ja luentosali, jossa järjestetään suurin osa ohjelmasta. Majoitusrakennuksia on kaksi, joista toinen on Isotalo (päärakennus), joka on rakennettu 1800-luvulla ja toinen on 1950-luvalla rakennettu Vähätalo (toiselta nimeltään Leipomo). Taloissa on puulämmitys.

Sauna löytyy n. 300 metrin päästä meren rannalta. Sinne vie valaistu polku ja tarvittaessa perille pääsee myös autolla. Saunalla on pieni tupa, pukuhuoneet ja suihkut. Lämmintä suihkua varten tulee lämmittää pata, joka hoituu samalla, kun sauna lämmitetään. 

Leirikeskuksesta voi lukea lisää täältä: https://rednet.punainenristi.fi/node/2737

Majoittuminen:

Leirikeskuksessa on sisänukkumapaikat 37 henkilölle. Majoittautuminen tapahtuu kahdessa majoitusrakennuksessa, joissa on 2-8 henkilön huoneita. Tämän lisäksi alueella on telttamajoittautuminen. Voit tuoda oman telttasi tai ilmoittautua yhdistyksen järjestämään telttamajoitukseen. Haluamaansa majoitusta voi toivoa ilmoittautumislomakkeella. Toiveet pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Ruokailut:

Leirillä nautitaan neljä ateriaa päivässä: aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Torstaina ruokailu alkaa päivällisestä ja sunnuntaina päättyy lounaaseen. Näiden lisäksi on mahdollista ottaa välipalaa omatoimisesti.

Yhdistys haluaa tukea ympäristöystävällisempää ruokakulttuuria, joten kaikki pääruoat ovat kasvis- ja vegaaniruokaa. Nuotiolla tarjolla myös lihamakkaraa tätä toivoville.

Poikkeavat ruokavaliot ja allergiat huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Mikäli ruokavaliosi toteutuminen mietityttää sinua, ole yhteydessä Miraan tai Ronjaan (yhteystiedot lopussa). 

Esteettömyys:

Bussikuljetus ei ole esteetön.

Ruokala rakennukseen on esteetön sisäänkäynti keittiön kautta. Luentosalirakennuksessa on tilavampi miesten vessa suihkun kera. Luentosaliin on esteetönkulku  (liuskallinen). Majoittumispuolelta toiseen rakennukseen menee liuska ja alin kerros on ilman suuria kynnyksiä. Toinen majoittumisrakennus on esteellinen. Sauna sijaitsee n. 300 m päässä muista rakennuksista ja sinne on mahdollista liikkua autolla. Saunaan pääsee merenpuoleiselta terassilta.

Tarkempia esteettömyystietoja voi tarvittaessa kysyä leirikeskuksen vuokraajalta: p. 040 168 0521 (arkisin klo 9.00-15.00).

Turvallisuus:

Polyamoria ja monisuhteisuus ry:n leirit ovat samanhenkisten ihmisten tapaamisia, joissa asiat hoidetaan puhumalla ja sovelletaan turvallisemman tilan periaatteita. Jokaisen leiriin osallistuvan tulee kunnioittaa jokaisen muun tilaa ja koskemattomuutta. Hyviin käytöstapoihin kuuluu myös se, ettei tee oletuksia muiden sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai suhdetilanteesta. Läsnä tulee olemaan häirintäyhdyshenkilöitä joiden puoleen voi kääntyä, jos kohtaat epäasiallista käytöstä tai jokin askarruttaa.

Alaikäiset osallistujat:

Alle 15-vuotiaat lasketaan lapsiksi ja voivat osallistua leirille huoltajan kanssa. Heidät ilmoitetaan huoltajan kanssa samalla ilmoittautumislomakkeella. 15-17-vuotiaat voivat osallistua leirille itsenäisesti, mutta tarvitsevat huoltajan luvan leirille osallistumiseen. Heidän tulee täyttää ilmoittautumislomake itsenäisesti.

Kummiohjelma:

Yleisön pyynnöstä yhdistys lanseeraa Kummiohjelman Polyleirille osallistumista varten. Leirilippujen hinta vaikuttaa osan mahdollisuuksiin osallistua leirille, ja osalla olisi mahdollisuus ja halukkuutta maksaa enemmän. Kummiohjelman tarkoituksena on yhdistää nämä toisiinsa. 

Ohjelma toimii siten, että kummilipun tarvitsijat ilmoittavat leiri-ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka paljon he kykenisivät maksamaan itse ja kuinka paljon tarvitaan tukea. Lahjoittajat puolestaan ilmoittavat samalla lomakkeella, kuinka paljon olisivat valmiita lahjoittamaan yhteiseen kummipottiin. Summa voi olla mitä tahansa.

Kerätystä kummipotista jaetaan tarvittavat tuet kummilipun hakijoille. Kummiliput jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ohjelmaan ilmoittautuminen päättyy aikaisemmin kuin muu leirille ilmoittautuminen, jotta leiritoimikunnalle jää aikaa organisoida asia.

Yhdistys ei takaa kummilipun toteutumista, sillä se riippuu täysin lahjoitusten määrästä. Mikäli kummilippuihin ei lahjoiteta tarpeeksi, leiritoimikunta on yhteydessä hakijoihin ja keskustelee jatkotoimenpiteistä.

Leiriluotsit:

Leirille haetaan myös leiriluotseja, joiden tehtävänä on auttaa ensikertalaisia pääsemään mukaan leirin tohinaan mahdollisimman helposti. Tämän tarkka sisältö muotoutuu sen mukaan, mitä leiriluotsit haluavat tehdä. Ideana olisi käydä läpi odotuksia ja käytäntöjä sekä jakaa käytännön vinkkejä leirille. Mukaan voi ilmoittautua samalla lomakkeella kuin leirille. 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumisaikaa on 18.8.2024 asti. Leiriliput maksetaan ennen leiriä, ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Ilmoittautumislomake: https://www.flomembers.com/polyamoria/events/register/1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 

Muistathan ilmoittautua leirille hyvissä ajoin!

Kysymykset:

Kysymyksiä tai kommentteja leiriin liittyen? Suuntaa kohti Ananasserverin polyleiri-kanavaa tai lähetä sähköpostia ronja@polyamoria.fi tai mira@polyamoria.fi.

Tiedotamme lisää myöhemmin leirikirjeessä, ja pyrimme pitämään vielä yhden avoimen leirikeskustelun Discordissa ennen leiriä.