Polyleiri-info

Vuoden kohokohta monisuhteisille, eli perinteinen Polyleiri, on tulossa syyskuun alussa! Tässä tietopaketti leiristä.

Mitä: Polyleiri 2024
Missä: Kukonnotkon leirikeskus, Heinola
Milloin: 5.-8.9.2024 (voit osallistua to-su tai pe-su)
Miten: Ilmoittautumalla 18.8.2024 mennessä https://atom.flomembers.com/polyamoria/events/register/a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c

Liput:

Lippujen hinta:

 • Normaali hinta: 250 €/4 pv tai 190 €/3 pv
 • Jäsenhinta: 230 €/4 pv tai 175 €/3 pv
 • Lapset ja vapaaehtoiset: 125 €/ 4 pv tai 95 €/3 pv

Leirin hinta sisältää:

 • Ohjelman leirillä
 • Majoituksen leirikeskuksessa
 • Pitopalvelun järjestämät ruokailut jokaisena päivänä
 • Yhteiskuljetuksen Lahdesta leiripaikalle ja leiripaikalta takaisin Lahteen

Leirillä ei pyritä tekemään voittoa vaan leirimaksujen on tarkoitus kattaa leirin kulut. Suurimmat kulut ovat pitopalvelu, leiripaikan vuokra ja yhteiskuljetukset. Leiri järjestetään vapaaehtoistyönä.

Ohjelma:

Leirin teema: Turvallisuus monisuhteissa

Leirin ohjelmassa luvassa mm. 

 • Asiantuntijoiden luentoja
 • Ihmissuhdekeskusteluja
 • Musiikkiesitys
 • Joogaa ja äänimaljarentoutusta
 • Kankaanpainantaa ja muuta taiteilua
 • Lauta- ja ulkopelejä
 • Saunomista ja uimista
 • Iltasatuja ja halikasoja
 • PolyPosti ja valokuvien tulostus mahdollisuus
 • ja tietenkin Disco!

Ohjelma ja aikataulu tarkentuvat myöhemmin leirin lähetessä.

Leiripaikka:

Leiripaikka on todella iso ja monipuolinen. Sieltä löytyy mm. iso sali, lato ja pari pienempää yhteistilaa, frisbeegolfrata, luontopolku, pallokenttä, kanootteja, veneitä, polkuveneitä ja laavu, jolle voi soutaa järven poikki. Sekä tietenkin muutama sauna, joista toisessa rantasaunoista on lapsiystävällinen ranta. Leirikeskuksesta voi lukea lisää osoitteessa https://www.vantaa.fi/fi/leirikeskukset 

Majoittuminen:

Majoittuminen tapahtuu 6-8 hengen mökeissä ja 1-3 hlön huoneissa. Huoneet ovat isommissa majoitusrakennuksissa. Haluamaansa majoitusta voi toivoa ilmoittautumislomakkeella ja toiveet pyritään toteuttamaan. Myös telttamajoitus on mahdollinen, mikäli haluaa tuoda oman telttansa. 

Ruokailut:

Leirillä tarjoillaan viisi ateriaa päivässä: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Torstaina ruokailu alkaa päivällisestä ja sunnuntaina päättyy lounaaseen.

Yhdistys haluaa tukea ympäristöystävällisempää ruokakulttuuria, joten kaikki pääruoat ovat kasvis- ja vegaaniruokaa. Nuotiolla myös lihamakkaraa tätä toivoville.

Poikkeavat ruokavaliot ja allergiat huomioidaan pitopalvelun toimesta mahdollisuuksien mukaan – esimerkiksi jos sinulla on keto-, gluteeniton tai pähkinätön ruokavalio, nämä huomioidaan.  Mikäli ruokavaliosi toteutuminen mietityttää sinua, ole yhteydessä Miraan tai Ronjaan (yhteystiedot lopussa). 

Esteettömyys:

Leirikeskus on oman kuvauksensa mukaan esteetön, mutta kaikki tilat eivät välttämättä ole. Isoin majoitusrakennus on esteetön. Majoitusrakennuksessa on esteetön sähkölämmitteinen saunatila pukuhuoneineen. Puulämmitteinen uusi rantasauna on esteetön. Laavulla/kota-alueella on myös inva-WC. Esteettömyydestä voi lukea lisää leirikeskuksen sivustolta: https://www.vantaa.fi/fi/leirikeskukset

Tarkempia esteettömyystietoja voi tarvittaessa kysyä leirikeskukselta.

Bussikuljetus ei ole esteetön.

Turvallisuus:

Polyamoria ja monisuhteisuus ry:n leirit ovat samanhenkisten ihmisten tapaamisia, joissa asiat hoidetaan puhumalla ja sovelletaan turvallisemman tilan periaatteita. Jokaisen leiriin osallistuvan tulee kunnioittaa jokaisen muun tilaa ja koskemattomuutta. Hyviin käytöstapoihin kuuluu myös se, ettei tee oletuksia muiden sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai suhdetilanteesta. Läsnä tulee olemaan häirintäyhdyshenkilöitä joiden puoleen voi kääntyä, jos kohtaat epäasiallista käytöstä tai jokin askarruttaa.

Alaikäiset osallistujat:

Alle 15-vuotiaat lasketaan lapsiksi ja voivat osallistua leirille huoltajan kanssa. Heidät ilmoitetaan huoltajan kanssa samalla ilmoittautumislomakkeella. 15-17-vuotiaat voivat osallistua leirille itsenäisesti, mutta tarvitsevat huoltajan luvan leirille osallistumiseen. Heidän tulee täyttää ilmoittautumislomake itsenäisesti. 

Kummiohjelma:

Yleisön pyynnöstä yhdistys lanseeraa Kummiohjelman Polyleirille osallistumista varten. Leirilippujen hinta vaikuttaa osan mahdollisuuksiin osallistua leirille, ja osalla olisi mahdollisuus ja halukkuutta maksaa enemmän. Kummiohjelman tarkoituksena on yhdistää nämä toisiinsa. 

Ohjelma toimii siten, että kummilipun tarvitsijat ilmoittavat leiri-ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka paljon he kykenisivät maksamaan itse ja kuinka paljon tarvitaan tukea. Lahjoittajat puolestaan ilmoittavat samalla lomakkeella, kuinka paljon olisivat valmiita lahjoittamaan yhteiseen kummipottiin. Summa voi olla mitä tahansa.

Kerätystä kummipotista jaetaan tarvittavat tuet kummilipun hakijoille. Kummiliput jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ohjelmaan ilmoittautuminen päättyy aikaisemmin kuin muu leirille ilmoittautuminen, jotta leiritoimikunnalle jää aikaa organisoida asia.

Yhdistys ei takaa kummilipun toteutumista, sillä se riippuu täysin lahjoitusten määrästä. Mikäli kummilippuihin ei lahjoiteta tarpeeksi, leiritoimikunta on yhteydessä hakijoihin ja keskustelee jatkotoimenpiteistä.

Leiriluotsit:

Leirille haetaan myös Leiriluotseja, joiden tehtävänä on auttaa ensikertalaisia pääsemään mukaan leirin tohinaan mahdollisimman helposti. Tämän tarkka sisältö muotoutuu sen mukaan, mitä Leiriluotsit haluavat tehdä. Ideana olisi käydä läpi odotuksia ja käytäntöjä sekä jakaa käytännön vinkkejä leirille. Mukaan voi ilmoittautua samalla lomakkeella kuin leirille. 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumisaikaa on 18.8.2024 asti, mutta yhdistys pidättää oikeuden perua torstain leiriosuuden tai koko leirin, jos 31.7.2024 mennessä ei ole tullut tarpeeksi ilmoittautumisia. Leiriliput maksetaan vasta leirin varmistumisen jälkeen.

Ilmoittautumislomake: https://atom.flomembers.com/polyamoria/events/register/a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 

Muistathan ilmoittautua leirille hyvissä ajoin!

Kysymykset:

Kysymyksiä tai kommentteja leiriin liittyen? Suuntaa kohti Ananasserverin polyleiri-kanavaa tai lähetä sähköpostia ronja@polyamoria.fi tai mira@polyamoria.fi.

Tiedotamme lisää myöhemmin leirikirjeessä, ja pyrimme pitämään 1-2 avointa leirikeskustelua Discordissa ennen leiriä.